punkty A(2,a). B(pierwiastek z 2 -4,b) i C(c,-12) należą do wykresu
Highway: punkty A(2,a). B(√2 −4,b) i C(c,−12) należą do wykresu funkcji f(x)=−34x2. Wyznacz
wartości a, b i c
8 sty 17:57
8 sty 20:44
RTETRETRTR:
6 gru 17:40
Podróż kwiatów:
8 gru 12:33
a7: A=(2,a)
y=−3/4x2
a=−3/4*22=−3
B=(√2−4,b)
b=−3/4*(√2−4)2=−3(2−8√2−16)=......
C=(c,−12)
−12=−3/4*c2
c2=12*4/3=16
c=4 lub c=−4
8 gru 12:40
a7: ?
8 gru 12:40
janek191:
@ a7:
To jest zadanie z 8.01.2019 r.
8 gru 13:10
a7: faktycznie

, hmmm, no nic może się komuś przyda.....
8 gru 13:13
Podróż kwiatów:
a7
Nie rozumiem .Skoro należą do wykresu y=−0,75x2 to dlaczego maja należeć do wykresu
y=−3x2±bx±4?
Rozumiem funkcja wykladnicza y=ax i jest dany punkt który do niej należy
8 gru 16:51
Podróż kwiatów: Przepraszam już widzę
To mają być obliczone abc jako współrzędne punktów . Wybacz
8 gru 16:56
a7: nie ma problemu
8 gru 17:13
a7: PS.Podróż kwiatów skąd pomysł na taki (romantyczny i fantazyjny) nick?
8 gru 17:15