matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
waluacje
Qabrix:
Czy podałem dobrą odpowiedź na zadanie? "Ile jest waluacji π:{p1,p2,...,p10} takich, że: π |= p1⇒(p2⋁p3∨...∨pn)" Czy dobrze myślę, że będzie to dla p1=0 2
9
i dla p1=1 2
9
−1, więc w sumie 2
10
−1?
7 sty 23:39