notacja
nicol: witam pomóżcie prosze bo pojutrze mam zaliczenia i trochę pozapominałam
liczba dziewięć razy mniejsza od wartości wyrażenia 35+35+35 jest równa.......
wyrażenie 23,8 km zapisane w notacji wykłdniczej ma postać
a) 2,38x 106cm
b)2,38x 108mm
c) 23,8x103m
d) 23,8x104dm
bardzo proszę o pomoc, nigdy się na Was nie zawiodłam,
7 sty 13:01
Jolanta: 3*3
5=3
6
23,8km=23800m=2380000cm=
=2,38*10
4m =2,38*10
6cm
7 sty 13:10
Jolanta: =36−2=34
po lewej stronie kliknij liczby i wyrażenia .Znajdziesz tam potrzebne wzory
7 sty 13:18
ABC: podpunkt b) się nie zgadza bo:
23,8 km =23,8x103 m=23,8x103x103 mm=23,8x106 mm=[(2,38)x10]x106 mm=2,38x107 mm
pozostałe a,c,d ok
7 sty 13:23
ABC:
aha to ma być notacja wykładnicza a nie inżynierska, to c,d też odpada ,zostaje a)
7 sty 13:28
nicol: bardzo dziękuję Wam za pomoc
7 sty 14:18
7 sty 14:19