matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dsa
fsdaf:
Wyjaśni mi ktoś skąd się wziął ten wzór na błąd ? =SIN(1)/(12*102) ( tam gdzie jest napisane e −błąd )
https://zapodaj.net/568ea2a3ff6b3.png.html
7 sty 09:22
ABC:
tłumaczyłem ci to wczoraj
sin(1) to maksymalna bezwzględna wartość drugiej pochodnej w przedziale [0,1] bo druga pochodna sinusa to minus sinus 12− liczba ze wzoru 102−źle, tam powinno być 100=10
2
=(liczba części na które podzielono przedział)
2
7 sty 09:47