| ||||||||
Liczba | jest podzielna przez | |||||||
| 20! | 11•12•13•14•15•16•17•18•19•20 | |||||||||
= | = | = | |||||||||
10!10! | 2•3•4•5•6•7•8•9•10 |
11•12•13•14•3•16•17•18•19 | ||
= | (pdzieliliśmy licznik i mianownik przez 100)= | |
3•4•6•7•8•9 |
11•13•16•17•18•19 | |
(podzieliliśmy przez 42) = | |
8•9 |
20! | 10!*11*12*13*14*15*16*17*18**19*20 | ||
= | |||
10!*(20−10)! | 10!*2*3*4*5*6*7*8*9*10 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |