matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matmaa
Lalalala:
(2
√
2
)
6
jak to zamienić na potęgę o podstawie 4?
4 sty 21:17
ICSP:
= (2
3/2
)
6
= 2
9
= 4
9/2
4 sty 21:20
Mila:
=2
6
*(
√
2
)
6
=(2
2
)
3
*((
√
2
)
2
)
3
=4
3
*2
3
=4
3
*4*2=4
4
*4
1/2
=4
4+
1
2
= =4
9/2
4 sty 21:21
Lalalala:
Dziękuje
!
4 sty 21:25