matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
Ja:
Oblicz:
7
n
+3
n
lim
n−>
∞
10
n
4 sty 19:24
Janek191:
7
3
a
n
= (
)
n
+ (
)
n
10
10
więc lim a
n
= 0 + 0 = 0 n→
∞
4 sty 19:28
kasia:
Myślę,że można to zrobić z tw o 3 ciagach. Mi granica wychodzi 0.
4 sty 19:31
Janek191:
Z czołgu nie strzela się do muchy
4 sty 19:42