Rysowanie w ukladzie wspolrz
Jan: Witam, czy moglby mnie ktos pokierowac jam narysować takie coś w ukladzie wspolrzednych xy
x
2−4x = y
2 −2y −2 dla x∊(−
∞;1>
4 sty 12:28
Jerzy:
Rysujesz wykres trójmianu x2 − 4x , a potem trójmianu y2 − 2y − 2
w układzie takim,że oś OX staje sie osią OY ( rzednych ) , a oś OY staje sie osia OX (odciętych
)
czyli tak, jakbys narysował wykres x2 − 2x − 2 i obrócił o 90o w prawo.
4 sty 12:46
Jan: Dziękuję
4 sty 13:07
ICSP: x2 − 4x + 4 − 4 = y2 − 2y + 1 − 3
(x−2)2 − (y − 1)2 = 1
Hiperbola x2 − y2 = 1 przesunięta o wektor [2;1]
4 sty 13:35