Rozwiąż równanie
kox: |x3+64|=x2−4x+16
2 sty 21:39
zys:
|x+4|*|x
2−4x+16|=x
2−4x+16
|x+4|=1 (dlaczego

?)
itd
2 sty 21:48
Mila:
x2−4x+16>0 dla x∊R , bo Δ=16−4*16<0 i parabola skierowana do góry
xw=2 i yw= 12− najmniejsza wartość f(x)=x2−4x+16⇔
|x2−4x+16|=x2−4x+16 dla każdego x∊R
|x+4|*(x2−4x+16)=x2−4x+16⇔
|x+4|=1
x+4=1 lub x+4=−1
2 sty 22:00
Eta:
No i jest gotowiec !
Po co myśleć? nad podaną wskazówką przez zys
2 sty 22:08
kox: zrobiłem już ze wskazówką od zys ale nie ma się co denerwować,że ktoś całe zadanie zrobił. Może
komóś się kiedyś przyda.
2 sty 22:30