Które z poniżej podanych relacji nie są tautologią
Sebastian: Które z poniżej podanych relacji nie są tautologią
1)(p ∧ q =⇒ r) =⇒ [(p =⇒ r) ∧ (q =⇒ r)]
2)[(p =⇒ q) ∧ (r =⇒ s) ∧ (t =⇒ u)] =⇒ [(p ∧ r ∧ t) =⇒ (q ∧ s ∧ u)]
3)[(∼ p ∧ p) ∨ (p∨ ∼ q)] =⇒ {[p =⇒ (q ∨ r)] =⇒ (p =⇒ r)}
4)[(p ∨ q) ∧ (p =⇒ q)] =⇒ (q =⇒ p)
5)(p =⇒ q) ⇐⇒ [(p ∧ q) ⇐⇒ p]
Pomoże ktoś z tym? Pilna sprawa, z góry dziękuje.
2 sty 18:35
2 sty 18:57
Sebastian: Dziękuje
2 sty 22:51
Sebastian: Kurde, albo nie wiem jak tego używać, albo coś jest nie tak, bo wszędzie wychodzi mi wartość
false
3 sty 15:03
3 sty 15:37
3 sty 16:18
iteRacj@: tak jest
3 sty 18:34
Sebastian: dziekuje
3 sty 20:03