matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągłość funkcji w punkcie
Adrian:
Zbadaj ciągłość funkcji
⎧
sinx
x
dla x≠1
f(x)=
⎩
1 dla x=1
2 sty 12:08
ICSP:
Nieciągła. lim
x → 1−
f(x) = sin(1) ≠ 1
2 sty 12:29
Adrian:
Tam jest
sinx
x
2 sty 13:42