matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
shadowhunter:
(11
3
2
)
2
*(
)
3
(44
1
2
)
11
2
2
=11
3
2
: 44
1
2
*(
)
3
=11
3
2
:11
1
2
*4
1
2
*(
)
3
11
11
16
=
121
Mógłby ktoś sprawdzić, czy wszystko dobrze, bo coś się nie zgadza mój wynik z odpowiedziami ?
1 sty 20:35
Jolanta:
4
121
1 sty 20:43
Eta:
44
1/2
=
√
4
*11
1/2
=2*11
1/2
....
11
2
4
*(
)
3
= (2/11)
2
=
2
11
121
1 sty 20:43
shadowhunter:
Okej, dzięki wielkie
1 sty 20:54