matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uzasadnij
salimali:
uzasadnij ze jesli x
1
i x
2
sa pierwiastkami rownania x
2
+ px + p =0 to x
1
3
+ x
2
3
+ x
1
3
* x
2
3
≥0
1 sty 18:05
Kacper:
Wzory Viete'a
1 sty 18:24
Eta:
x
1
+x
2
= −p x
1
*x
2
=p W=(x
1
+x
2
)
3
−x
1
*x
2
(x
1
+x
2
)+(x
1
*x
2
)
3
≥0 i podstawiaj ....
1 sty 18:28