matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
salimali:
2
1
2
oblicz [(1
)
−
9
: (8
)
−
4
] * (5
)
−
2
3
3
5
1 sty 11:45
Krzysiek60:
a
(
−m)=1/a
(
m)
1 sty 12:08
Janek191:
Zamień liczby mieszane na ułamki
1 sty 12:49
salimali:
zrobilam tak i nic mi to nie mówi
1 sty 13:55
Janek191:
5
25
27
= [(
)
−9
: (
)
−4
]* (
)
−2
) =
3
3
5
3
3
5
= [(
)
9
: (
)
4
] * (
)
2
=
5
25
27
3
9
25
4
5
2
= [
*
]*
=
5
9
3
4
3
6
3
5
5
2
5
10
1
5
= [
*5
8
*
=
*
=
5
9
3
6
5
9
3
3
1 sty 14:21
wredulus_pospolitus:
Chciałbym tylko nadmienić, że kiedyś (dawne czasy) tego typu przykłady były na teście ÓSMOKLASISTY
Obecnie z tym ma problem (zapewne) licealista/−ka
1 sty 14:40