matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
salimali:
oblicz (
3
√
25
+ 4 +
3
√
40
) * (
3
√
5
− 2)
1 sty 11:43
Janek191:
=
3
√
125
− 2
3
√
25
+ 4
3
√
5
− 8 +
3
√
200
− 2
3
√
40
= = 5 − 2
3
√
25
+ 2
3
√
40
− 8 + 2
3
√
25
− 2
3
√
40
= − 3
1 sty 12:57
misio:
(a
2
+ab+b
2
)*(a−b)=a
3
−b
3
to ......= 5−8=−3
1 sty 13:13