matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
salimali:
dla pewnych dodatnich liczb a i b zachodzi równosc log
a
b = −4/7
a
oblicz wartosc wyrazenia log
a
b
b
31 gru 11:02
Jerzy:
1
1
log
ab
(a/b) = log
ab
a − log
ab
b =
−
= ....
log
a
(ab)
log
b
(ab)
teraz twierdzenie o logarytmie iloczynu .... próbuj dalej sam.
31 gru 11:10
Baba Jaga:
a
a
log
a
(
)
b
1−log
a
b
7+4
11
log
ab
=
=
=
=
b
log
a
(ab)
1+log
a
b
7−4
3
31 gru 20:22