matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
agata:
cos2x+(2−√3)cosx=√3−1
30 gru 00:23
Eta:
Korzystamy ze wzoru
cos2x+1= 2cos
2
x
cos2x+1
+2cosx−
√
3
cosx−
√
3
=0 2cos
2
x+2cosx −
√
3
(cosx+1)=0 2cosx(cosx+1)−
√
3
(cosx+1)=0 (cosx+1)(2cosx−
√
3
)=0 dokończ.............
30 gru 00:36