8 | ||
4s3Y(s)−8s2Y(s)−3sY(s)−Y(s)=− | ||
s−1 |
8 | ||
(4s3−8s2−3s−1)Y(s)=− | ||
s−1 |
8 | ||
Y(s)=− | ||
(s−1)(4s3−8s2−3s−1) |
2 | 25 | 2 | 145 | |||||
4(s− | )3− | (s− | )− | =0 | ||||
3 | 3 | 3 | 27 |
25 | 145 | |||
4y3− | y− | =0 | ||
3 | 27 |
25 | 145 | |||
y3− | y− | =0 | ||
12 | 108 |
25 | 145 | |||
(u+v)3− | (u+v)− | =0 | ||
12 | 108 |
25 | 145 | |||
u3+3u2v+3uv2+v3− | (u+v)− | =0 | ||
12 | 108 |
145 | 25 | |||
u3+v3− | +3(u+v)uv− | (u+v)=0 | ||
108 | 12 |
145 | 25 | |||
u3+v3− | +3(u+v)(uv− | )=0 | ||
108 | 36 |
145 | ||
u3+v3− | =0 | |
108 |
25 | ||
3(u+v)(uv− | )=0 | |
36 |
145 | ||
u3+v3= | ||
108 |
25 | ||
uv= | ||
36 |
145 | ||
u3+v3= | ||
108 |
15625 | ||
u3v3= | ||
46656 |
145 | 15625 | |||
t2− | t− | =0 | ||
108 | 46656 |
145 | 21025 | 15625 | ||||
(t− | )2− | + | =0 | |||
216 | 46656 | 46656 |
145 | 5400 | |||
(t− | )2− | |||
216 | 46656 |
145−30√6 | 145+30√6 | |||
(t− | )(t− | )=0 | ||
216 | 216 |
1 | ||
u+v= | (3√145−30√6+3√145+30√6) | |
6 |
2 | ||
s− | =u+v | |
3 |
4 | ||
s=u+v+ | ||
6 |
1 | ||
s= | (3√145−30√6+3√145+30√6+4) | |
6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |