matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodna
justijusti:
Oblicz pochodna: f(×) = (3x
2
+ 2
√
x
)(2x
4
−3
3
√
x
2
)
29 gru 17:12
Janek191:
Zastosuj wzór na pochodną iloczynu dwóch funkcji.
3
√
x
2
= x
2
3
29 gru 17:18
jc:
f(x)=6x
6
+4x
9/2
−9x
8/3
−6x
7/6
f(x) ' = ...
29 gru 17:57