matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Adam:
x
∫
cos
2
x
29 gru 16:24
student:
przez czesci
29 gru 16:31
Mariusz:
Zacząć przez części a skończyć podstawieniem
29 gru 16:32
jc:
= ∫x(tg x)' dx = x tg x − ∫tg x dx = x tg x + ln|cos x|
29 gru 17:02