złożenie permutacji
iteRacj@:
Dane są permutacje α=(1 3 5)(2 4 6) oraz β=(1 6)(2 3 4 5).
Czy złożenia są poprawne:
α o β = (1 3 5)(2 4 6)(1 6)(2 3 4 5) = (1 2 5 4)(3 6)
β o α = (1 6)(2 3 4 5)(1 3 5)(2 4 6) = (1 4)(2 5 6 3)
28 gru 20:48
Mila:
Iteracjo, dlaczego tak się męczysz?
28 gru 21:08
iteRacj@: czyli bez efektu?
28 gru 21:14
Adamm:
'Męczysz' to duże słowo
28 gru 21:16
Pytający:
Poprawne,
Iteracjo.
28 gru 21:47
iteRacj@: Dziękuję za sprawdzenie.
Milu to całkiem przyjemny temat, więc próbuję
29 gru 10:24