Pochodne
Pochodne :/ : Proszę obliczyć pochodną
1) (x3−2)20
2)xarctg7x
3) u{1}/{x3−2}−3etg5x
28 gru 18:37
Janek191:
1) f '(x) = 20*( x3 − 2)19*3 x2
28 gru 19:37
wredulus_pospolitus:
2) wyprowadź wzór na pochodną funkcji:
f(x)(g(x))
28 gru 19:58
Pochodne :/ : 2)Można zastosować wzrór ax=eln*ax
28 gru 20:27
Ola: A ile wynosi pochodna z arctg 7x.
30 gru 22:36
Jerzy:
Tak, ale to nie rozwiązuje problemu.
30 gru 22:43
Ola: 2) ( x
arctg7x)' = ( e
arctg7xlnx)' = e
arctg7xlnx * (arctg7xlnx)' =
| | 7lnx | | arctg7x | |
xarctg7x * ( |
| + |
| ) |
| | 1+49x2 | | x | |
31 gru 23:08