2cos(x) | ||
=− | +C | |
√1+sin(x) |
1+sin(x) | ||
∫√1+sin(x)dx=∫ | dx | |
√1+sin(x) |
dx | sin(x) | |||
=∫ | +∫ | dx | ||
√1+sin(x) | √1+sin(x) |
dx | cos(x) | 1 | cos(x) | |||||
=∫ | − | − | ∫cos(x) | dx | ||||
√1+sin(x) | √1+sin(x) | 2 | (1+sin(x))√1+sin(x) |
dx | cos(x) | 1 | cos2(x) | |||||
=∫ | − | − | ∫ | dx | ||||
√1+sin(x) | √1+sin(x) | 2 | (1+sin(x))√1+sin(x) |
cos(x) | 1 | 2+2sin(x)−cos2(x) | ||||
=− | + | ∫ | dx | |||
√1+sin(x) | 2 | (1+sin(x))√1+sin(x) |
cos(x) | 1 | 1+2sin(x)+sin2(x) | ||||
=− | + | ∫ | dx | |||
√1+sin(x) | 2 | (1+sin(x))√1+sin(x) |
cos(x) | 1 | 1+sin(x) | ||||
∫√1+sin(x)dx=− | + | ∫ | dx | |||
√1+sin(x) | 2 | (1+sin(x))√1+sin(x) |
cos(x) | 1 | |||
∫√1+sin(x)dx=− | + | ∫√1+sin(x)dx | ||
√1+sin(x) | 2 |
1 | cos(x) | |||
(1− | )∫√1+sin(x)dx=− | |||
2 | √1+sin(x) |
1 | cos(x) | ||
∫√1+sin(x)dx=− | |||
2 | √1+sin(x) |
2cos(x) | ||
∫√1+sin(x)dx=− | +C | |
√1+sin(x) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |