matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bryły
gran:
Na rysunku pięciokąt BKLMN jest przekrojem sześcianu ABCDA
1
B
1
C
1
D
1
. Uwzględnij dane przedstawione na rysunku i oblicz: a) pole trójkąta NBK b) pole przekroju BKLMN.
28 gru 11:39
gran:
?
28 gru 19:39
Janek191:
A gdzie są punkty: N, B, K ,L i M ?
28 gru 19:42
Mila:
Podpowiedź: 1) |BK|=|BN|=5 |KN|=4
√
2
28 gru 22:58