matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
pfdr:
oblicz granicę: lim x→ −
∞
(6x
2
+3)/(2x−1)
27 gru 20:37
Jerzy:
12x
= lim
x→−
∞
= ...... ?
2
27 gru 20:52
xyz:
oj trza znac granice, a w szczegolnosci swoje = −
∞
27 gru 21:13
PW:
Jerzy
, walnąłeś to de l'Hospitalem?
27 gru 22:42