matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Ola:
Pochodna, czy dobrze obliczyłam
ln(lnx)
lnx
ln(lnx)
−
xlnx
x
( log
x
lnx)' =(
)' =
=
lnx
(lnx)
2
1
ln(lnx)
−
x
x
(lnx)
2
25 gru 23:11
piotr:
https://www.wolframalpha.com/input/?i=(ln(ln(x))%2Fln(x))%27
25 gru 23:22