matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Tkacki:
Liczby −1 i 3 są miejscami zerowymi funkcji kwadratowej f. Oblicz f(6)/f(12).
25 gru 16:49
the foxi:
f(x)=a(x−3)(x+1)
f(6)
a(6−3)(6+1)
=
=...
f(12)
a(12−3)(12+1)
25 gru 16:59
Tkacki:
Dzięki
25 gru 17:02
the foxi:
25 gru 17:19