Proszę o pomoc
Pomoc: Zbadaj zbieżność szeregu:
∞
∑ n2n/6n (n!)2
n=1
∞
∑ n3−n+1/n6−6n
n=1
∞
∑ 1/√2n2+n
n=1
∞
∑ nn/4n n! (w mianowniku 4 do potęgi n n!− jest poza potęgą)
n=1
∞
∑ 1/n ln n
n=1
∞
∑ (n−{n2−3})
n=1
22 gru 19:56
wredulus_pospolitus:
i co ... z każdym masz problem

z każdym

ostatni to chyba pierwiastka zapomniałes
przed ostatni −− nawiasy jakieś
jeszcze wcześniejsze ... to n! jest w mianowniku czy poza ułamkiem?
drugie −−− nawiasy się kłaniają
pierwsze ... to jest n
2n w liczniku

a co z tym (n!)
2
22 gru 20:01
wredulus_pospolitus:
I widzę, że sobie polazł ... pewnie jutro zajrzy czy już ma gotowca i będzie stękał, ze mu
'pomóc' nikt nie chce
22 gru 20:19