matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowód algebra
natalcia:
f: X→Y A,B ⊂ X Udowodnij: f(A∩B) ⊂ f(A) ∩ f(B)
22 gru 18:13
Adamm:
y∊f(A∩B) ⇔ ∃
x∊A∩B
: y = f(x) ⇒ (∃
x∊A
: y = f(x)) ∧ (∃
x∊B
: y = f(x)) ⇔ y∊f(A) ∧ y∊f(B) ⇔ y∊f(A)∩f(B) I niewiele ma to wspólnego z algebrą
22 gru 18:23