Pole podcałkowe
adi3d: Dobry wieczór.
Mam pytanie ile wynosi pole podcałkowe takiej całki
Pi/2
{ cosxdx
−pi/2
Przyjmijmy ze to jest { oznaczenie całki
22 gru 00:33
Mariusz:
Proponuję skorzystać z addytywności całki oznaczonej względem przedziału całkowania
Przedział całkowania dzielisz tak aby mieć
sumę całek z czwartej i pierwszej ćwiartki
22 gru 00:52
Janek191:

0,5π 0,5π
∫ cos x dx = sin x ] = 1 − (−1) = 2
−0,5π −0,5ππ
22 gru 12:47
adi3d: Dziękuje Wam bardzo za odpowiedz. Wesołych Świat chłopaki.
22 gru 13:52