funkcja wykładnicza, ciągi
natalia:
Cześć
Mam do wykonania kilka zadań ,prosiłabym o ich wykonanie i wytłumaczenie .Dziękuje bardzo i
daje naj
1. wyznacz miejsce zerowe funkcji wykładniczej f(x)=4x−2 −16
2.podstaw do wzoru ciągu an =n−3n wyznacz wyraz 2 i 5
3.oblicz sumę liczb dwucyfrowych które dzielą się przez 6 dając resztę .
21 gru 21:13
Lolek: Popraw zapis zadania ! ! !
21 gru 21:28
natalia : pomoże ktoś?
21 gru 21:28
natalia : który ?
21 gru 21:28
Lolek: 1) i 2)
21 gru 21:29
Eta: Pomyliłaś stronki
Wrzuć na
brainly tam dostaniesz gotowca
21 gru 21:30
natalia : to nie są moje zadania tylko brata ,on ma tak zapisane .
Lolek:
21 gru 21:33
Lolek: funkcja f(x) = 4x −2 −16 , nie jest zadna funkcja wykladnicza , ale jest to funkcja liniowa !
Wzor na ciag an = n − 3n = −2n , co to za zapis ? ?
Brat chyba spi na lekcjach ? ?
21 gru 21:37