π | arctgx | |||
lim −> | licząć pochodne i podstawiając zostaje pod pierwiastkami z | |||
2 | arctg3x |
| ||||||||
A ską ci się wziął pierwiastek ? = lim | ||||||||
|
4+9π2 | ||
Doprowadziłem to do postaci | czy można coś z tym jeszcze zrobić | |
12+3π2 |
arctgx | ||
limx→0 | = | |
arctg3x |
arctgx | x | ||
limx→0 | = | ||
x | arctg3x |
1 | arctgx | 3x | ||
limx→0 | = | |||
3 | x | arctg3x |
t | ||
limx→0 | ||
tgt |
tg(x+Δx)−tgx | ||
limΔx→0 | = | |
Δx |
| ||||||||
limΔx→0 | ||||||||
Δx |
| ||||||||
limΔx→0 | ||||||||
Δx |
| ||||||||
limΔx→0 | ||||||||
Δx |
| ||||||||
limΔx→0 | ||||||||
Δx |
tgΔx | 1+tg2x | ||
limΔx→0 | |||
Δx | 1−tgxtgΔx |
tgΔx | 1+tg2x | |||
limΔx→0 | limΔx→0 | |||
Δx | 1−tgxtgΔx |
tgΔx | ||
bo do policzenia granicy limΔx→0 | de L'Hospitalem | |
Δx |
tgΔx | ||
potrzebujemy znać wartość granicy limΔx→0 | ||
Δx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |