zadanie
student: | | 5x − 5−x | |
Wyznacz zbiór wartości |
| |
| | 5x + 5−x | |
20 gru 16:37
Jerzy:
Podstaw: t = 5
i t > 0
20 gru 16:43
Janek191:
?
20 gru 16:47
student: i co dalej?
20 gru 16:48
the foxi:
5
x=e
ln5x=e
xln5
| | exln5−e−xln5 | |
f(x)= |
| =tgh(xln5) |
| | exln5+e−xln5 | |
albo za pomocą funkcji hiperbolicznej, o które ostatnio dopytywałeś
20 gru 16:49
wredulus_pospolitus:
i dalej
20 gru 16:50
PW: the foxi, zaszalałeś
20 gru 17:02
the foxi:
przypomniał mi się jeden z ostatnich tematów
studenta, poza tym to było pierwsze moje
skojarzenie, a rachunki są dość proste
20 gru 17:04
student: Aha! Czyli po to są funkcje hiperboliczne
20 gru 17:06