1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||
∑ | = 1 + | + ( | + | ) + ( | + | + | + | ) + ... | ||||||||
n | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
> 1 + | + ( | + | ) + ( | + | + | + | ) + ... = | |||||||
2 | 4 | 4 | 8 | 8 | 8 | 8 |
1 | 1 | 1 | ||||
= 1 + | + | + | + ... | |||
2 | 2 | 2 |
1 | 1 | 1 | 13 | |||||
(1) | + | +...+ | > | dla n>1, | ||||
n+1 | n+2 | 2n | 24 |
13 | ||
. | ||
24 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |