logarytm naturalny
adi3d: Czy ln(x)2 moze byc rowny 0
?
ln(x)2=0
19 gru 22:51
adi3d: to jest ln(x) do potegi 2
19 gru 22:52
the foxi:
oczywiście
dla x=1 oraz x=−1
19 gru 22:53
the foxi:
przepraszam, dla x=1 wyłącznie
19 gru 22:53
wredulus_pospolitus:
to jest (lnx)
2 ... czy ln (x
2)
19 gru 22:53
adi3d: to jest ln(x2). Tak wogole jaka jest tego pochodna?
19 gru 22:55
student: 2/x
19 gru 22:55
19 gru 22:56
adi3d: Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi
19 gru 22:57
the foxi:
to w takim razie ln(x
2)=0 ⇔ x=−1 ∨ x=1
19 gru 23:00