całki
gabrysia_12: Oblicz pole obszaru ograniczonego przez:
| | −x2 | |
y=x2−1 i asymptoty funkcji |
| |
| | x2−1 | |
wyszły mi 3 asymptoty x=−1, x=1 oraz y=−1
Część pola (paraboli pod osią OX) wynosi
43 ale nwm jak obliczyć pole obszaru znajdującego
się
nad osią OX, bo z mojego rysunku wynika, że jest nieograniczony... Gdzie mam bląd ?
19 gru 20:53
Mila:
Może sprawdź treść zadania:
19 gru 21:56
gabrysia_12: Nie no, treść na pewno jest dobra
19 gru 22:17
gabrysia_12: Dobra, już mam 😊
19 gru 23:36