matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funckja, miesjca zerowe
MIchal:
3
√
x
2
− x = 0 znajdź miejsca zerowe funkcji. Doszedłem do tego momentu i teraz za bardzo nie wiem jak zrobić dalej
19 gru 17:55
Mila:
3
√
x
2
=x /
3
x
2
=x
3
x
3
−x
2
=0 x
2
*(x−1)=0 dokończ
19 gru 17:57