matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria ?
adrianeQ:
Jeżeli punkt C jest środkiem odcinka AB, gdzie A=(3,−2) i C = (1,0) to punkt B ma współrzędne: odp (−1,2)
16 lut 15:33
Julek:
3+x
= 1 ⇒ x = −1
2
−2+y
= 0 ⇒ y = 2
2
B=(−1;2)
16 lut 15:40