matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
julka.wawrzyniak:
Trójkąt ABC jest trójkątem równoboc5|znym o boku długości a. Na boku BC trójkąta ABC obrano punkt P, taki że |PB|=
a
5
. Ile jest równy tangens kąta BAP?
18 gru 19:04
Eta:
a
√
3
10
√
3
tgα=
=
9a
10
9
18 gru 20:41