x−x+2 | 2x+x−2 | 2−x+2−7x2 | |||
− | = | ||||
4−6x | 2x+1 | 6x2−x−2 |
2 | 3x−2 | −7x2−x+4 | |||
− | = | ||||
2(2−3x) | 2x+1 | 6x2−x−2 |
1*(2x+1)−(3x−2)(2−3x) | |
=jak wyzej | |
(2−3x)(2x+1) |
2x+1−6x+9x2+4−6x | |
=jak wyżej | |
4x+2−6x2−3x |
9x2−10x+5 | |
=jak wyżej | |
−6x2+x+2 |
9x2−10x+5 | −7x2−x+4 | ||
= | /* 6x2−x−2 | ||
−(6x2−x−2) | 6x2−x−2 |
9 | ||
x1=1 x2= | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |