matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczanie pochodnej
Klaudia:
W jaki sposób obliczyć pochodną tej funkcji? y=x
2
*In x*
√
x
17 gru 15:27
ICSP:
y = x
5/2
ln(x)
5
y' =
x
3/2
ln(x) + x
3/2
2
17 gru 15:29
Jerzy:
y = x
5/2
*lnx I wzór na pochodną iloczynu.
17 gru 15:31