całki, pole obszaru
gabrysia_12: Oblicz pole obszaru ograniczonego przez:
a)y= e
x, y= −x+1, y=e
2
| | x2 | |
b)y=4−x2, asymptotę ukośną |
| |
| | 2−x | |
| | −x2 | |
c) y=x2−1 i asymptotę ukośną |
| |
| | x2−1 | |
w podpunkcie a wydaję mi się, że jest błąd, bo przecież e
2 to będzie po prostu punkt,
a w pozostałych nie mam pojęcia jak narysować asymptotę ukośną
17 gru 15:09
Janek191:

y = e
2 to równanie prostej
17 gru 16:10
Jerzy:
A do czego ci potrzebne asymptoty ?
17 gru 16:18
Jerzy:
A prosta też może ograniczać obszar. A czym jest wykres funkcji y = − x + 1 ?
17 gru 16:20
Jerzy:
Aaaaa .... nie zauważyłem dalszych zadań.
17 gru 16:22
gabrysia_12: No właśnie jakoś nie mam pomysłu na te asymptoty 😔
17 gru 22:58