Pochodne ln
123123: Pochodna ln(1−x)= 1/(1−x), a czy zapisanie tego w postaci ln(1−x)=1/x*(1−x) jest błędne?
17 gru 11:08
17 gru 11:10
ICSP: Żaden z podanych przez Ciebie wyników nie jest poprawny.
17 gru 11:10
123123: Kurcze, to teraz nie wiem skąd ten minus
17 gru 11:12
Jerzy:
To jest funkcja złożona, a więc mnożysz ułamek przez − 1
( pochodna funkcji wewnetrznej g(x) = 1 − x
17 gru 11:17
123123: A okej rozumiem po prostu nie brałem pod uwagę pochodnej f wew. bo interesowało mnie tylko to
pierwsze wyrażenie
17 gru 11:19