matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
apsik:
rozwiąż równanie:
x
1
4
−
=
x+2
2−x
x
2
−4
17 gru 10:53
Jerzy:
Sprowadzić do wspólnego mianownika.
17 gru 10:59
6latek:
x
1
4
−
=
x+2
−(x−2)
x
2
−4
x
1
4
+
=
x+2
x−2
x
2
−4
x(x−2)
x+2
4
+
=
x
2
−4
x
2
−4
x
2
−4
teraz sam/a
17 gru 14:16
apsik:
dziękuję
17 gru 15:15