Wyznacz równanie prostej AB
qwerty: Wyznacz równanie prostej AB, jeśli
a) A(−6√2,10), B(−4,−2)
16 gru 22:49
Eta:
| | yA−yB | |
Wsp. kierunkowy prostej aAB= |
| =.... |
| | xA−xB | |
AB: y=a(x−x
B)+y
B
podstaw , policz i po ptokach
16 gru 22:53
qwerty: −6√2 +10 ile to jest?
16 gru 23:04
Eta:
| | 6 | | 24 | |
AB: y= |
| x+ |
| −2 |
| | 2−3√2 | | 2−3√2 | |
możesz tak zostawić lub usunąć niewymierność jeżeli jest taka potrzeba
16 gru 23:27
qwerty:
6
a= −−−−−−−−−
2(−3√2)+5
16 gru 23:33
qwerty:
6
a= −−−−−−−−− tak
2(−3√2+5)
16 gru 23:35
qwerty: już mam na aplikacji photomath
16 gru 23:36