matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Konwersja z macierzy na G(s)
Sz:
Konwersja z macierzy na G(s) macierz A [−10] B[1] C[−15] D[1] G(s)=C(s*−A)
−
1*B +D=−15(s+10)
−
1*1+1=(−15/s−15/10)*2=−30/s−3 i co dalej
16 gru 22:21