matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie.
Beata:
1
2 • (
√
2
)
x
=
4
x
16 gru 21:07
Eta:
2
x=−
5
16 gru 21:09
Eta:
2
1
*2
0,5x
*2
2x
=1=2
0
2,5x+1=0 ⇒ x=.........
16 gru 21:13
Jolanta:
2*2
1/2x
=4
−x
2
1
*2
1/2x
=2
−2x
/:2
1/2x
2
1
=2
−5/2x
1=−5/2x −2/5=x
16 gru 21:21
Beata:
Dzięki 😊
16 gru 21:28