Wykres Fukcjii
inforamtyczny świr : Witam
Jak narysować taki wykres funkcji ?
|y|<=2(−|x|)
próbowałem to rozpisać na 4 przypadki ale nic z tego nie wychodzi
16 gru 12:31
inforamtyczny świr : |y|<=2−|x|
Mała poprawka
16 gru 12:32
Jerzy:
Podaj treść zadania,bo raczej to nie jest funkcja.
16 gru 12:32
16 gru 12:35
Jerzy:
I gdzie tu mowa o funkcji ? Masz zaznaczyć zbiór punktów spełniających tą nierówność.
Zacznij od wykresu funkcji: f(x) = 2−|x|
16 gru 12:43
inforamtyczny świr : Właśnie nie wiem jak to narysować
mógłbyś pomóc?
16 gru 12:45
16 gru 12:46
inforamtyczny świr : Co dalej z tym można zrobić ?
Przecież tam też jest wartość bezwzględna na y
16 gru 12:46
Jerzy:
Teraz definicja modułu.
Dla y ≥ 0 |y| = y
Dla y < 0 |y| = − y
16 gru 13:08