Prędkość
Eva: Rowerzysta przejechał trasę 24 km w ciągu 45 minut. Gdyby poruszał się z średnią prędkością 36
km/h, to w jakim czasie pokonałby tę trasę?
15 gru 19:08
wredulus_pospolitus:
24km w jakim czasie pokonasz jadąc 36km/h
| | 24 km | | 2 | |
W czasie: |
| = |
| h = ... ile minut  |
| | | | 3 | |
To naprawdę było TAK trudne zadanie
15 gru 19:10
the foxi:
s=t
1v
1
pamiętaj o zgodności jednostek
15 gru 19:11
15 gru 19:12
the foxi:
och, znowu bzdura, nie potrzebujesz tylu danych
15 gru 19:12
wredulus_pospolitus:
lisku −−− ale tutaj nawet drogi nie trzeba wyliczać − jest ona podana w zadaniu
15 gru 19:12
the foxi:
racja, tylko ten drugi wzór zastosować i gotowe

zaraz matura z fizyki, a ja takie głupoty robię
15 gru 19:14
Eva: Zamiast ze sobą rozmawiać, może powiecie mi czy to będzie 40 minut czy nie

?
15 gru 19:17
ABC: Eva tak to 40 minut
15 gru 19:36
Leszek: Tresc zadania jest dziwna ? Po co podany jest czas 45 minut ? ?
16 gru 16:09
ABC: może dla zmyłki, a może zadanie jest ucięte
16 gru 16:10