matma
Wiola: 1. Objętość ostrosłupa jest równa 272bcm3. Pole jego podstawy wynosi 68 cm2. Wysokość tego
ostrosłupa jest równa 3⋅{272}{68} PRAWDA czy FAŁSZ?
2. Podstawą graniastosłupa jest prostokąt o bokach 3 cm i 4cm. Długość przekątnej tego
graniastosłupa może być równa √13cm. PRAWDA czy FAŁSZ?
3. Pole powierzchni całkowitej sześcianu jest równe 96cm2. Objętość tego sześcianu wynosi
64cm3. PRAWDA czy FAŁSZ?
15 gru 11:33
Janek191:
272b cm3 ?
15 gru 11:42
Janek191:
√32 + 42 = 5
√13 < 5
Nie
15 gru 11:44
Janek191:
z.3
6 a2 = 96
a2 = 16
a = 4
więc
V = a3 = 64 Prawda
15 gru 11:45
Wiola: 1. Objętość ostrosłupa jest równa 272 cm3. Pole jego podstawy wynosi 68 cm2. Wysokość tego
ostrosłupa jest równa {272}
3. −−−−−−−
{68}
PRAWDA czy FAŁSZ?
15 gru 12:00
Janek191:
68 h = 3*272 / : 68
Prawwda
15 gru 15:32